25-29.11
Jadlospis-09.12.2024-13.12.2024
OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
1 -zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
2 – skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – ryby i produkty pochodne
5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
6 – soja i produkty pochodne
7 – mleko i produkty pochodne
8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne
9 – seler i produkty pochodne
10 – nasiona sezamu i produkty pochodne
11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02
12 – łubin i produkty pochodne
13 – mięczaki i produkty pochodne